hlavni_strana

registrace

  • Zdravotní benefity rybího masa

    77

    Že je pravidelná konzumace rybího masa požehnáním pro zdraví, není v dnešní době žádné tajemství. Je vědecky podložené a dokázané, že pravidelná konzumace rybího masa pomáhá předcházet mnoha závažným nemocem.

    vp100_ryby benefity (2)

    Ryby mají nízký obsah tuku, vysoký obsah bílkovin a jsou vynikajícím zdrojem omega 3 mastných kyselin. Jedna nebo dvě porce týdně – může snížit riziko onemocnění od dětského astmatu po rakovinu prostaty. Pravidelná konzumace ryb může snížit riziko různých onemocnění a poruch, zejména: Astma U dětí, které jedí ryby, může být menší pravděpodobnost vzniku astmatu. Mozek a oči Ryby bohaté na omega 3 mastné kyseliny mohou přispívat ke zdraví mozkové tkáně a sítnice oka. Rakovina Omega 3 mastné kyseliny v rybách mohou snížit riziko mnoha typů rakoviny o 30 až 50 procent, zejména dutiny ústní, jícnu, tlustého střeva, prsu, vaječníků a prostaty. Kardiovaskulární onemocnění Konzumace ryb každý týden snižuje riziko srdečních onemocnění a mrtvice tím, že snižuje krevní sraženiny a záněty, zlepšuje elasticitu cév, snižuje krevní tlak, snižuje hladinu krevních tuků a zvyšuje „dobrý“ cholesterol. vp100_ryby benefity (3) Demence Starší lidé, kteří jedí ryby nebo mořské plody alespoň jednou týdně, mohou mít nižší riziko rozvoje demence, včetně Alzheimerovy choroby. Deprese Lidé, kteří pravidelně jedí ryby, mají nižší výskyt depresí (deprese souvisí s nízkou hladinou omega 3 mastných kyselin v mozku). Diabetes neboli cukrovka Pravidelná konzumace ryb, může pomoci lidem s cukrovkou řídit hladinu cukru v krvi. vp100_ryby benefity (3) Zrak Kojené děti matek, které jedí ryby, mají lepší zrak, díky omega 3 mastným kyselinám přenášeným v mateřském mléce. Zánětlivé stavy Pravidelná konzumace ryb může zmírnit příznaky revmatoidní artritidy, psoriázy a autoimunitních onemocnění. Předčasně narozené děti Konzumace ryb během těhotenství může pomoci snížit riziko předčasně narozeného dítěte. Mezi zdravé způsoby, jak si vychutnat ryby, patří pečené, pošírované, grilované a dušené formy úpravy rybích pokrmů. Naopak smažená ryba ve fritéze, své zdravotní výhody z velké části ztrácí. Pravidelná konzumace rybího masa nabízí mnohé zdravotní výhody, to je nesporné. Jen je škoda, že v našich obchodech je rybí maso často předražené a pro mnoho lidí se tak stává v podstatě nedostupné. I tak obyčejná a běžná ryba jako je kapr, se prodává za cenu vyšší než vepřová panenka. A to se ani nezmiňuji o tom, na kolik vyjde kapr po úpravě na vánočních trzích. Za tu cenu si koupím dvě kila hovězí svíčkové a budu se s ní cpát celé svátky. Tenhle závěr sem možná nepatří, ale strašně mě to štve...Jo a taky doufám, že až si to někdo „povolaný” přečte, tak nezdraží svíčkovou! Fotka od camum z Pixabay Fotka od Barbara Bumm z Pixabay Fotka od 1900mmc z Pixabay Fotka od Nicole Pankalla z Pixabay


    Další články z kategorie

    98

    vp122_dynova semoinka (3)

    V posledních letech celosvětově roste potřeba nutričně zdravých a udržitelných rostlinných potravin. Dýně a zejména dýňová semínka jsou přesně takovou potravinou. Dýňová semínka jsou bohatým zdrojem bílkovin, vlákniny, nenasycených mastných kyselin, minerálů a vitamínů. Jejich zdravotní přínosy jsou vědecky podložené. Mají antioxidační, protizánětlivé, antidiabetické,...

    88

    vp118_med zdarvi z prorody (3)

    Med je prvotřídní přírodní produkt z květového nektaru, za který můžeme a musíme děkovat včelám. Lidé sbírali med z plástů již zhruba před 8000 lety a jako lék je med známý nejméně 4000 let. Jeho zdravotní přínosy jsou nepopiratelné a prokázané.


    Med je doslova nabitý silnými antioxidanty s antiseptickými a antibakteriálními vlastnostmi. Kromě své nutriční hodnoty je med široce...

    83

    vp114_ibišekzdravi

    Ibišek je bylina s dlouhou tradicí v lidovém léčitelství, která sahá až do starověkého Egypta, kde byl ibišek známý jako zdroj vitality a krásy. Tradovalo se, že ibišek působí povzbudivě na ženské libido, a proto Egypťané pití ibiškového čaje svým ženám často zakazovali...


    Ibišek je nabitý vitamíny, je lahodný, snadno dostupný a bývá běžnou přísadou většiny ovocných čajů. V...

    105

    vp101_uvod_mand

    Mandlové mléko je nápoj běžně používaný místo klasického kravského mléka. Vyrábí se opékáním a mletím mandlí a jejich následným smícháním s pitnou vodou. Mandlové mléko bývá obohaceno o některé vitamíny a minerály, které se v nápoji přirozeně nevyskytují.


    Bylo zjištěno, že mandlové mléko je prospěšnější než mléko mléčné, protože se mnohem méně zpracovává a obsahuje...

    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz