hlavni_strana

registrace

  • Zdravotní benefity rybího masa

    78

    Že je pravidelná konzumace rybího masa požehnáním pro zdraví, není v dnešní době žádné tajemství. Je vědecky podložené a dokázané, že pravidelná konzumace rybího masa pomáhá předcházet mnoha závažným nemocem.

    vp100_ryby benefity (2)

    Ryby mají nízký obsah tuku, vysoký obsah bílkovin a jsou vynikajícím zdrojem omega 3 mastných kyselin. Jedna nebo dvě porce týdně – může snížit riziko onemocnění od dětského astmatu po rakovinu prostaty. Pravidelná konzumace ryb může snížit riziko různých onemocnění a poruch, zejména: Astma U dětí, které jedí ryby, může být menší pravděpodobnost vzniku astmatu. Mozek a oči Ryby bohaté na omega 3 mastné kyseliny mohou přispívat ke zdraví mozkové tkáně a sítnice oka. Rakovina Omega 3 mastné kyseliny v rybách mohou snížit riziko mnoha typů rakoviny o 30 až 50 procent, zejména dutiny ústní, jícnu, tlustého střeva, prsu, vaječníků a prostaty. Kardiovaskulární onemocnění Konzumace ryb každý týden snižuje riziko srdečních onemocnění a mrtvice tím, že snižuje krevní sraženiny a záněty, zlepšuje elasticitu cév, snižuje krevní tlak, snižuje hladinu krevních tuků a zvyšuje „dobrý“ cholesterol. vp100_ryby benefity (3) Demence Starší lidé, kteří jedí ryby nebo mořské plody alespoň jednou týdně, mohou mít nižší riziko rozvoje demence, včetně Alzheimerovy choroby. Deprese Lidé, kteří pravidelně jedí ryby, mají nižší výskyt depresí (deprese souvisí s nízkou hladinou omega 3 mastných kyselin v mozku). Diabetes neboli cukrovka Pravidelná konzumace ryb, může pomoci lidem s cukrovkou řídit hladinu cukru v krvi. vp100_ryby benefity (3) Zrak Kojené děti matek, které jedí ryby, mají lepší zrak, díky omega 3 mastným kyselinám přenášeným v mateřském mléce. Zánětlivé stavy Pravidelná konzumace ryb může zmírnit příznaky revmatoidní artritidy, psoriázy a autoimunitních onemocnění. Předčasně narozené děti Konzumace ryb během těhotenství může pomoci snížit riziko předčasně narozeného dítěte. Mezi zdravé způsoby, jak si vychutnat ryby, patří pečené, pošírované, grilované a dušené formy úpravy rybích pokrmů. Naopak smažená ryba ve fritéze, své zdravotní výhody z velké části ztrácí. Pravidelná konzumace rybího masa nabízí mnohé zdravotní výhody, to je nesporné. Jen je škoda, že v našich obchodech je rybí maso často předražené a pro mnoho lidí se tak stává v podstatě nedostupné. I tak obyčejná a běžná ryba jako je kapr, se prodává za cenu vyšší než vepřová panenka. A to se ani nezmiňuji o tom, na kolik vyjde kapr po úpravě na vánočních trzích. Za tu cenu si koupím dvě kila hovězí svíčkové a budu se s ní cpát celé svátky. Tenhle závěr sem možná nepatří, ale strašně mě to štve...Jo a taky doufám, že až si to někdo „povolaný” přečte, tak nezdraží svíčkovou! Fotka od camum z Pixabay Fotka od Barbara Bumm z Pixabay Fotka od 1900mmc z Pixabay Fotka od Nicole Pankalla z Pixabay


    Další články z kategorie

    168

    uvod

    Život je jako bonboniéra. Nikdy nevíš, co tě čeká. A to, co najdete, by vás mohlo skutečně překvapit – sladké, delikátní a oh tak uspokojující!!! Stejně jako fáze života jsou některé čokolády sladké i hořké, světlé či tmavé. Všechny však mají jedno společné. Jsou vynikající.


    Pokud peníze „mluví“, pak čokoláda „zpívá“. Štěstí si přeci nekoupíte, ale můžete si koupit...

    261

    zázvor a zdraví

    Zázvor je koření hojně vyžívané zejména v asijských kuchyních. Zázvor však není jen pouhé koření. Má některé jedinečné vlastnosti, jeho zdravotní přínos je značný a v asijském lidovém léčitelství má nezastupitelnou roli. Je běžně a snadno dostupný, čerstvý zázvor lze koupit téměř v každém obchodě s potravinami.


    Díky jeho snadné dostupnosti může jeho blahodárného vlivu...

    183

    přidané látky potraviny

    Průmyslově zpracované potraviny se v dnešní době staly standardem. Mnohé z nich jsou doslova nabité nebezpečnými potravinářskými přísadami, které způsobují zdravotní problémy a komplikace. V tomto článku se dozvíte, jak mohou tyto nebezpečné látky a sloučeniny ovlivnit vaše zdraví. Pokud se jim budete co nejvíce vyhýbat, můžete tak významně snížit riziko vzniku problémů oběhové...

    268

    top_melouny

    Vodní melouny, toto zcela běžné ovoce, které lze zakoupit téměř v každém obchodě s potravinami, se právem řadí mezi nejzdravější potraviny. Vodní meloun je obvykle dost velký, stejně jako jeho zdravotní benefity.


    Melouny obsahují až 92% vody, obsahují také velké množství draslíku, vitamínů A, C a B6 a lykopenu, což z melounu dělá nízkokalorické a výživné jídlo. Je zajímavé, že meloun...

    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz