hlavni_strana

registrace

  • Zdravotní benefity rybího masa

    77

    Že je pravidelná konzumace rybího masa požehnáním pro zdraví, není v dnešní době žádné tajemství. Je vědecky podložené a dokázané, že pravidelná konzumace rybího masa pomáhá předcházet mnoha závažným nemocem.

    vp100_ryby benefity (2)

    Ryby mají nízký obsah tuku, vysoký obsah bílkovin a jsou vynikajícím zdrojem omega 3 mastných kyselin. Jedna nebo dvě porce týdně – může snížit riziko onemocnění od dětského astmatu po rakovinu prostaty. Pravidelná konzumace ryb může snížit riziko různých onemocnění a poruch, zejména: Astma U dětí, které jedí ryby, může být menší pravděpodobnost vzniku astmatu. Mozek a oči Ryby bohaté na omega 3 mastné kyseliny mohou přispívat ke zdraví mozkové tkáně a sítnice oka. Rakovina Omega 3 mastné kyseliny v rybách mohou snížit riziko mnoha typů rakoviny o 30 až 50 procent, zejména dutiny ústní, jícnu, tlustého střeva, prsu, vaječníků a prostaty. Kardiovaskulární onemocnění Konzumace ryb každý týden snižuje riziko srdečních onemocnění a mrtvice tím, že snižuje krevní sraženiny a záněty, zlepšuje elasticitu cév, snižuje krevní tlak, snižuje hladinu krevních tuků a zvyšuje „dobrý“ cholesterol. vp100_ryby benefity (3) Demence Starší lidé, kteří jedí ryby nebo mořské plody alespoň jednou týdně, mohou mít nižší riziko rozvoje demence, včetně Alzheimerovy choroby. Deprese Lidé, kteří pravidelně jedí ryby, mají nižší výskyt depresí (deprese souvisí s nízkou hladinou omega 3 mastných kyselin v mozku). Diabetes neboli cukrovka Pravidelná konzumace ryb, může pomoci lidem s cukrovkou řídit hladinu cukru v krvi. vp100_ryby benefity (3) Zrak Kojené děti matek, které jedí ryby, mají lepší zrak, díky omega 3 mastným kyselinám přenášeným v mateřském mléce. Zánětlivé stavy Pravidelná konzumace ryb může zmírnit příznaky revmatoidní artritidy, psoriázy a autoimunitních onemocnění. Předčasně narozené děti Konzumace ryb během těhotenství může pomoci snížit riziko předčasně narozeného dítěte. Mezi zdravé způsoby, jak si vychutnat ryby, patří pečené, pošírované, grilované a dušené formy úpravy rybích pokrmů. Naopak smažená ryba ve fritéze, své zdravotní výhody z velké části ztrácí. Pravidelná konzumace rybího masa nabízí mnohé zdravotní výhody, to je nesporné. Jen je škoda, že v našich obchodech je rybí maso často předražené a pro mnoho lidí se tak stává v podstatě nedostupné. I tak obyčejná a běžná ryba jako je kapr, se prodává za cenu vyšší než vepřová panenka. A to se ani nezmiňuji o tom, na kolik vyjde kapr po úpravě na vánočních trzích. Za tu cenu si koupím dvě kila hovězí svíčkové a budu se s ní cpát celé svátky. Tenhle závěr sem možná nepatří, ale strašně mě to štve...Jo a taky doufám, že až si to někdo „povolaný” přečte, tak nezdraží svíčkovou! Fotka od camum z Pixabay Fotka od Barbara Bumm z Pixabay Fotka od 1900mmc z Pixabay Fotka od Nicole Pankalla z Pixabay


    Další články z kategorie

    182

    vp96_rajčata

    Rajče neboli rajské jablko je oblíbená zelenina s vysokým obsahem antioxidantu lykopenu. Rajčata jsou sladká šťavnatá a zdravá. Nebo lépe řečeno, měla by být...V kuchyni mají všestranné využití. Konzumovat je lze buďto samotná nebo jako součást různých druhů jídel.Vhodná jsou do omáček, polévek či salátů. Pro mnohé je rajská polévka nebo omáčka vrcholnou gastronomickou pochoutkou....

    210

    vp89_pomeranče

    Pomeranče jsou nejrozšířenější ze všech citrusových plodů zejména díky jejich úžasné chuti. Sladký pomeranč je skutečná pochoutka. Pomeranče mají široké možnosti využití a to nejen v kuchyni, kdy jsou nejčastěji konzumovány čerstvé, ale nacházejí své uplatnění i v kosmetice. Pleťové masky, obsahující pomerančové aroma voní téměř chutně. S takovou maskou bude i vaše tchýně k ...

    220

    vp87_losol benefity

    Losos je jedním z nejbohatších přírodních zdrojů bílkovin, důležitých aminokyselin a omega 3 mastných kyselin. Obsahuje také relativně menší množství omega 6 mastných kyselin. Bylo prokázáno, že pravidelná konzumace lososího masa, má příznivé účinky na celkový kardiovaskulární systém, oči a mozek.


    Losos je také bohatý na důležité vitamíny a minerály. Jsou to zejména vitamín B12,...

    204

    vejce

    Vejce jsou považovány za nejvýživnější a nejlevnější dostupnou potravinu. Jsou doslova nabité živinami. Obsahují bílkoviny, nezbytné vitamíny a minerály. Jedno vejce přidá pouze 80 kalorií k vaší denní potřebě kalorií a jen asi pět gramů tuku. Vejce obsahují bílkoviny nejvyšší kvality ze všech potravin a jsou lehce stravitelné. Obsahují všechny esenciální aminokyseliny potřebné pro...

    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz