hlavni_strana

registrace

  • Stravou k hubnutí

    145

    Při hubnutí existují dvě zásadní a důležitá pravidla bez jejichž dodržování se nikdo nedostane k požadovaným výsledkům. Pravidlo číslo jedna je pravidelný pohyb. Čím více tím lépe. A překvapivě také to, jak a čím si ten který jedinec plní svůj žaludek. Tedy až na geneticky upravené individua, které se mohou cpát čímkoli a nikdy nepřiberou. Každý z nás někoho takového alespoň jednou potkal.

    stravou k hubnutí

    Studie obecně ukázaly, že strava by měla zahrnovat potraviny bohaté na sacharidy s nízkým glykemickým indexem, osm procent nebo méně nasycených tuků a alespoň 20 g vlákniny denně pro jakoukoli váhu. Podle studie publikované v časopise Nutrition Review lze udržitelného hubnutí, udržení po hubnutí a lepší regulace chuti k jídlu dosáhnout pouze změnou příjmu makroživin a stravovacích návyků. V současné době je možné zaznamenat snahy o zvýšení obsahu bílkovin v dietách na hubnutí, současné omezení spotřeby tuků na ne více než 30 %, upřednostňování polynenasycených tuků, sacharidy tvoří 40 až 50 % celkového energetického příjmu a podporovat konzumaci nízkoglykemických potravin. Neopomenutelnou součástí změny stravovacích návyků při hubnutí, je zvýšení příjmu vlákniny. Nezapomeňte příjem vlákniny zvyšovat postupně, protože náhlé zvýšení může způsobit křeče a zácpu. Velikost porcí jídla je také důležitým faktorem při hubnutí. Větší porce znamenají více kalorií. Doporučuje se používat menší talíře a misky. Na talíři nesmí chybět zelenina. Zelenina je nízkokalorické syté jídlo, a to znamená méně kalorií. Při hubnutí je také důležité jíst pomalu, protože při rychlém jídle má člověk tendenci se přejídat. Mozku trvá asi 20 minut, než řekne žaludku, že jste sytí. Ty správné sacharidy najdete v celozrnných výrobcích, populární jsou například různé knäckebroty, které nejenže obsahují ty správné sacharidy, ale obsahují také velké množství vlákniny. Vlákninu obsahuje také veškeré ovoce a zelenina. Teď již zbývá jen vyřešit příšernou kvalitu potravin, kterou nám většina obchodů nabízí. Co konkrétně mám na mysli? Ve všech supermarketech se prodávají například tyto druhy ovoce a zeleniny: Nektarinka kamenná a vždy bez chuti. Broskev kamenná a vždy bez chuti. Jablka vodnatá, moučná, často bez chuti bez chuti a předražená. Meruňka kamenná nebo kyselá a vždy bez chuti. Ředkvička vodnatá - nepálivá. Pálivost je základní vlastností ředkvičky a díky ní je zdravá. Rajčata kyselá a vždy bez chuti. Švestky nedozrálé, kyselé nebo hořké. Ten seznam by mohl být ještě delší, množství nekvalitního ovoce a zeleniny v našich obchodech je zarážející a spíše se zvyšuje. Výživová hodnota takovýchto produktů samozřejmě není taková jaká by měla být. Je těžké se v České republice stravovat zdravě, pokud je nám neustále podsouvána takováto příšerná kvalita potravin.


    Další články z kategorie

    428

    afazie_willis

    Nedávné oznámení rodiny Bruce Willise, že herci byla diagnostikována afázie, upozornilo na poruchu řeči, který je poměrně častá, ale není příliš známá široké veřejnosti. American Speech-Language-Hearing Association (ASHA) vyzývá média, aby hledala informace o tomto stavu založené na důkazech – a zdůrazňuje, že léčba je dostupná u logopedů. Přinášíme některé informace vztahující ...

    373

    obezita děti

    Problém obezity a nadváhy začíná návyky již v dětském věku. Je proto velmi důležité vést děti od malička k lásce k pohybu a v rámci možností jim být příkladem v celkovém zdravém životním stylu. Malé děti jsou jako houba, nasávají do sebe vše co vidí okolo sebe. Bohužel, i to špatné.


    Problém dětské obezity je celosvětový fenomén. Jen v USA je to 13% dětí ve věku 2 až 5 let. Toto...

    457

    coko_srdce

    Čokoláda. Většina z nás ji miluje. A děláme dobře, protože čokoláda alespoň jednou týdně snižuje riziko kardiovaskulárních nemocí a tím přispívá k naší lepší zdravotní kondici.


    To potvrzuje studie zveřejněná v European Journal of Preventive Cardiology. „ Naše studie naznačuje, že čokoláda pomáhá udržovat naše cévy zdravé." řekl autor studie Dr. Chayakrit Krittanawong of Baylor...

    541

    nej_ovoce

    Otázka je jednodušší než odpověď. Co člověk to názor. Na internetu naleznete velké množství zaručených rad jaké ovoce je to nej. V našem článku se budeme věnovat ovoci, které je běžně dostupné v obchodech. Dnes je již známé průměrné množství vitamínů, minerálních látek a stopových a ostatních prvků v jednotlivých druzích ovoce. Jejich jednotlivé množství samozřejmě záleží...

    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz