hlavni_strana

registrace

  • Stravou k hubnutí

    144

    Při hubnutí existují dvě zásadní a důležitá pravidla bez jejichž dodržování se nikdo nedostane k požadovaným výsledkům. Pravidlo číslo jedna je pravidelný pohyb. Čím více tím lépe. A překvapivě také to, jak a čím si ten který jedinec plní svůj žaludek. Tedy až na geneticky upravené individua, které se mohou cpát čímkoli a nikdy nepřiberou. Každý z nás někoho takového alespoň jednou potkal.

    stravou k hubnutí

    Studie obecně ukázaly, že strava by měla zahrnovat potraviny bohaté na sacharidy s nízkým glykemickým indexem, osm procent nebo méně nasycených tuků a alespoň 20 g vlákniny denně pro jakoukoli váhu. Podle studie publikované v časopise Nutrition Review lze udržitelného hubnutí, udržení po hubnutí a lepší regulace chuti k jídlu dosáhnout pouze změnou příjmu makroživin a stravovacích návyků. V současné době je možné zaznamenat snahy o zvýšení obsahu bílkovin v dietách na hubnutí, současné omezení spotřeby tuků na ne více než 30 %, upřednostňování polynenasycených tuků, sacharidy tvoří 40 až 50 % celkového energetického příjmu a podporovat konzumaci nízkoglykemických potravin. Neopomenutelnou součástí změny stravovacích návyků při hubnutí, je zvýšení příjmu vlákniny. Nezapomeňte příjem vlákniny zvyšovat postupně, protože náhlé zvýšení může způsobit křeče a zácpu. Velikost porcí jídla je také důležitým faktorem při hubnutí. Větší porce znamenají více kalorií. Doporučuje se používat menší talíře a misky. Na talíři nesmí chybět zelenina. Zelenina je nízkokalorické syté jídlo, a to znamená méně kalorií. Při hubnutí je také důležité jíst pomalu, protože při rychlém jídle má člověk tendenci se přejídat. Mozku trvá asi 20 minut, než řekne žaludku, že jste sytí. Ty správné sacharidy najdete v celozrnných výrobcích, populární jsou například různé knäckebroty, které nejenže obsahují ty správné sacharidy, ale obsahují také velké množství vlákniny. Vlákninu obsahuje také veškeré ovoce a zelenina. Teď již zbývá jen vyřešit příšernou kvalitu potravin, kterou nám většina obchodů nabízí. Co konkrétně mám na mysli? Ve všech supermarketech se prodávají například tyto druhy ovoce a zeleniny: Nektarinka kamenná a vždy bez chuti. Broskev kamenná a vždy bez chuti. Jablka vodnatá, moučná, často bez chuti bez chuti a předražená. Meruňka kamenná nebo kyselá a vždy bez chuti. Ředkvička vodnatá - nepálivá. Pálivost je základní vlastností ředkvičky a díky ní je zdravá. Rajčata kyselá a vždy bez chuti. Švestky nedozrálé, kyselé nebo hořké. Ten seznam by mohl být ještě delší, množství nekvalitního ovoce a zeleniny v našich obchodech je zarážející a spíše se zvyšuje. Výživová hodnota takovýchto produktů samozřejmě není taková jaká by měla být. Je těžké se v České republice stravovat zdravě, pokud je nám neustále podsouvána takováto příšerná kvalita potravin.


    Další články z kategorie

    267

    nealko_cervene

    Pití červeného vína významně snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění. Mnoho pravidelných konzumentů vína se po přečtení této úvodní věty jistě zaraduje. Bohužel, neoprávněně. Červené víno opravdu zmírňuje riziko onemocnění srdce a cév. To nealkoholické.


    Studie publikovaná v časopise American Heart Association Journal Circulation Research tvrdí, že nealkoholické červené víno je...

    262

    met_syndrom (1)

    Nová studie objevila souvislost mezi depresí rodičů a metabolickým syndromem u dospívajících. Metabolický syndrom mládeže je stav, který předvídá výrazně zvýšené riziko kardiovaskulárních onemocnění a cukrovky. Studii provedli vědci z University of Georgia.


    Výsledky odhalily souvislost mezi depresí rodičů a metabolickým syndromem mládeže – stavem, který předpovídá podstatně zvýšené...

    360

    vita_b_alzheimer

    Vědci z Oxfordské univerzity provedli rozsáhlý výzkum vlivu užívání vitamínu B, ve spojistosti se zabráněním vzniku Alzheimerovy choroby. Užívání vitamínů B nezpomaluje duševní úpadek, jak stárneme, ani pravděpodobně nezabrání nástupu Alzheimerovy choroby, uzavírají vědci z Oxfordské univerzity.


    Aby výzkumníci nabídli konečnou odpověď na tuto debatu, shromáždili všechna nejlepší...

    334

    kava_dva (3)

    Pití dvou až tří šálků kávy každý den nejen snižuje riziko srdečních onemocnění, ale prodlužuje život, odhaluje nová studie, jejíž výsledky byly prezentovány na 71. výročním vědeckém zasedání American College of Cardiology. Tyto trendy platí pro lidi s kardiovaskulárním onemocněním i bez něj.


    Výzkumníci uvedli, že tyto analýzy – největší zkoumající potenciální roli kávy při...

    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz