hlavni_strana

registrace

  • Med - zdraví z přírody

    88

    Med je prvotřídní přírodní produkt z květového nektaru, za který můžeme a musíme děkovat včelám. Lidé sbírali med z plástů již zhruba před 8000 lety a jako lék je med známý nejméně 4000 let. Jeho zdravotní přínosy jsou nepopiratelné a prokázané.

    vp118_med zdarvi z prorody (3)

    Med je doslova nabitý silnými antioxidanty s antiseptickými a antibakteriálními vlastnostmi. Kromě své nutriční hodnoty je med široce používán pro své léčivé vlastnosti v alternativní medicíně. Studie o medu odhalily, že med má silnou antibakteriální aktivitu na široké spektrum bakterií. Nízký obsah vody a osmotické vlastnosti dělají z medu vynikající antibakteriální přírodní produkt. Zdravotní přínosy medu Imunita Med je výborným prostředkem pro zlepšení vaší imunity proti alergiím a astmatu. Med obsahuje květinové flavonoidy. Po požití med okamžitě zvyšuje hladinu antioxidantů v buňkách těla a snižuje propustnost a křehkost kapilár. Med také prokázal protirakovinné a protinádorové vlastnosti, které brání riziku rakoviny u lidí. Výzkum studentů na Xavier University v New Orleans ukázal pozitivní výsledek místního medu a jeho vlastnosti při léčbě alergií. Výsledky říkají, že med působí jako vakcína pro ty, kteří jsou alergičtí na pylová zrna. Med obsahuje stejný druh pylových zrn, které způsobují tuto alergii. Konzumací medu tělo navykneme na tato pylová zrna, snížíme pravděpodobnost imunitní reakce na ně, jako je uvolňování histaminů. Místní med je prý nejlepší druh proti alergiím. Pokud je včelař poctivý med neředí cukrem. To poznáte snadno. Většina medů vyprodukovaných v České republice krystalizuje, je to přirozená vlastnost medu a je to v pořádku. Pokud však med netvoří hladkou, ale ne tekutou hmotu a krystalky jsou zřetelně viditelné, je med buďto od sršňů( a to není...) nebo je s největší pravděpodobností pančovaný cukrem. Ale pozor, například akátový med nekrystalizuje vůbec. Sportovní vytrvalost vp118_med zdarvi z prorody (1) Med pomáhá budovat vytrvalost u sportovců. Když si sportovci dají medové nápoje před a po důležitých sportovních akcích, nahradí všechny sacharidy a minerály strávené během tréninku nebo v extrémních podmínkách. Zatímco procházíme tréninkem, naše tělo se potí a ztrácíme minerály. Med obsahuje správné množství všech důležitých minerálů. Je jako energetický nápoj pro sportovce a atlety a pomáhá jim při budování svalů. Hubnutí Med je přírodní sladidlo, které obsahuje 22 aminokyselin včetně řady minerálů, které jsou důležité pro metabolismus, a proto pomáhají při prevenci obezity. Citronová šťáva s trochou medu brzy ráno je považována za účinnou léčbu celulitidy. Jedná se o účinný prostředek k urychlení shazování kil. Platí, že med a skořice jsou dalším mocným prostředkem pro efektivní hubnutí. Pro lidi, kteří milují záchvatovité přejídání, může být med po přejedení považován za účinný lék na trávení. Antiseptické vlastnosti K čištění ran se často užívá peroxidu vodíku. Stejná chemická látka je přítomna v medu ve velmi vhodném poměru. Uvolňuje se ředěním medu ve vodě nebo tělních tekutinách. Při aplikaci na otevřené rány, zejména popáleniny, se glukóza obsažená v medu ředí za postupného uvolňování peroxidu vodíku a díky své viskózní složce med zabraňuje přilnutí ran k obvazu a po zhojení jsou malé nebo žádné jizvy. Med a skořice - dokonalá kombinace vp118_med zdarvi z prorody (1) Med a skořice od pradávna léčí mnoho nemocí a infekcí. Tradiční společnosti od nepaměti míchaly med a skořici, aby vyléčily lidi z běžného nachlazení, bolesti v krku a kožních infekcí. Tuto praxi stále dodržují praktici alternativní medicíny, kteří ji používají k léčbě neplodnosti u mužů a žen. Kombinace medu a skořice léčí bolesti při artritidě, cholesterol, padání vlasů a žaludeční problémy. Čistí také žaludeční vředy a pomáhá s trávením nejtěžších jídel. Nejběžnější použití medu a skořice je k léčbě nachlazení a bolesti v krku. Studie ukazují, že použití medu a skořice na kůži může vyléčit pupínky a akné. Kosmetika Med je široce používán v mnoha typech kosmetiky, jako jsou balzámy na rty, pleťové krémy a sprchové gely. Důvodem je to, že med se nekazí kvůli vysokému obsahu cukru. Má o 50 % větší hustotu než voda. Osmotické vlastnosti medu přisuzují jeho antibakteriální vlastnosti. Med je hustá tekutina, která působí jako dokonalý kondicionér na pleť a vlasy. Přináší hladkost pokožce a vlasům. Proto se používá v kosmetice a šamponech. Nutriční hodnota medu na 100g Energie: 304 kilo kalorií Sacharidy: 82,4 gramů Cukry: 82,12 gramů Vláknina: 0,2 gramu Tuk: 0 gramů Proteiny: 0,3 gramu Riboflavin (vitamín B2): 0,038 miligramů Niacin (vitamín B3): 0,024 miligramu Folát (vitamín B9): 2 mikrogramy Vitamín C: 0,5 miligramu Minerály obsažené v medu na 340 gramů Vápník: 20,3 miligramů Železo: 1,4 miligramu Hořčík: 6,8 miligramů Fosfor: 13,6 miligramů Draslík: 176 miligramů Sodík: 13,6 miligramů Zinek: 0,7 miligramu Měď: 0,1 miligramu Mangan: 0,3 miligramu Selen: 2,7 mikrogramů Fluorid: 23,7 mikrogramů Fotka od PollyDot z Pixabay Fotka od Pexels z Pixabay Fotka od Bob z Pixabay


    Další články z kategorie

    99

    vp122_dynova semoinka (3)

    V posledních letech celosvětově roste potřeba nutričně zdravých a udržitelných rostlinných potravin. Dýně a zejména dýňová semínka jsou přesně takovou potravinou. Dýňová semínka jsou bohatým zdrojem bílkovin, vlákniny, nenasycených mastných kyselin, minerálů a vitamínů. Jejich zdravotní přínosy jsou vědecky podložené. Mají antioxidační, protizánětlivé, antidiabetické,...

    84

    vp114_ibišekzdravi

    Ibišek je bylina s dlouhou tradicí v lidovém léčitelství, která sahá až do starověkého Egypta, kde byl ibišek známý jako zdroj vitality a krásy. Tradovalo se, že ibišek působí povzbudivě na ženské libido, a proto Egypťané pití ibiškového čaje svým ženám často zakazovali...


    Ibišek je nabitý vitamíny, je lahodný, snadno dostupný a bývá běžnou přísadou většiny ovocných čajů. V...

    105

    vp101_uvod_mand

    Mandlové mléko je nápoj běžně používaný místo klasického kravského mléka. Vyrábí se opékáním a mletím mandlí a jejich následným smícháním s pitnou vodou. Mandlové mléko bývá obohaceno o některé vitamíny a minerály, které se v nápoji přirozeně nevyskytují.


    Bylo zjištěno, že mandlové mléko je prospěšnější než mléko mléčné, protože se mnohem méně zpracovává a obsahuje...

    77

    vp100_ryby benefity (2)

    Že je pravidelná konzumace rybího masa požehnáním pro zdraví, není v dnešní době žádné tajemství. Je vědecky podložené a dokázané, že pravidelná konzumace rybího masa pomáhá předcházet mnoha závažným nemocem.


    Ryby mají nízký obsah tuku, vysoký obsah bílkovin a jsou vynikajícím zdrojem omega 3 mastných kyselin. Jedna nebo dvě porce týdně – může snížit riziko onemocnění od...

    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz