hlavni_strana

registrace

  • Mandlové mléko - vlastnosti a výhody

    105

    Mandlové mléko je nápoj běžně používaný místo klasického kravského mléka. Vyrábí se opékáním a mletím mandlí a jejich následným smícháním s pitnou vodou. Mandlové mléko bývá obohaceno o některé vitamíny a minerály, které se v nápoji přirozeně nevyskytují.

    vp101_uvod_mand

    Bylo zjištěno, že mandlové mléko je prospěšnější než mléko mléčné, protože se mnohem méně zpracovává a obsahuje značné množství přirozeně se vyskytujících živin. Mandlové mléko má řadu výhod: Pro ty, kteří chtějí zhubnout, je mandlové mléko skvělou volbou. 200 ml mandlového mléka (bez přidaného cukru) obsahuje pouze 60 kalorií. To je mnohem méně než kalorická hodnota stejného množství odstředěného mléka. Obsahuje značné množství vápníku, který pomáhá zlepšovat a udržovat zdraví kostí. Jeden šálek mandlového mléka poskytuje asi 300 mg vápníku. Je dobrým zdrojem vitaminu A, D a E. Jeden šálek mandlového mléka poskytuje 10 % požadované denní dávky pro vitamin A, 50 % doporučené denní dávky vitaminu E a 25 % doporučené denní dávky vitaminu D. Vitamin A a E jsou vynikající antioxidanty, posilují imunitní systém a chrání tělesné tkáně před poškozením. Vitamin D je životně důležitý pro vstřebávání vápníku a to pomáhá zlepšit zdraví kostí. Mandlové mléko je dobrým zdrojem omega mastných kyselin, které zlepšují zdraví srdce. Ve srovnání s běžným a sójovým mlékem obsahuje mandlové mléko méně draslíku a fosforu. To je obrovský přínos pro lidi s chronickým nebo akutním onemocněním ledvin, protože tyto živiny musí být omezeny. vp101_mand_mleko2 Pro diabetiky je mandlové mléko lepší volbou než běžné mléko, protože obsahuje jen asi 8 g sacharidů. Díky tomu má nízkou glykemii a může být zcela využit pro energii. Nízký obsah draslíku, sodíku a žádný cholesterol jsou vlastnosti mandlového mléka, díky čemuž je ideální pro jedince s vysokým krevním tlakem. Mandlové mléko pomáhá zlepšit sílu a svalovou sílu díky přítomnosti riboflavinu a železa. To je výhodné zejména pro sportovce. Má však nízký obsah bílkovin. Mandlové mléko nemusí být chlazeno jako mléčné mléko. Dá se skladovat při pokojové teplotě a nezkazí se. Neochucené mandlové mléko je také lepší alternativou k sójovému mléku, protože neobsahuje žádný přidaný cukr. Vzhledem k tomu, že se při přípravě tohoto nápoje nepoužívá žádné mléčné mléko, je mandlové mléko dokonalou alternativou běžného mléka pro osoby s intolerancí laktózy. Někteří lidé jsou alergičtí na ořechy a nesmí konzumovat mandlové mléko, protože by mohlo vyvolat alergickou reakci a v některých závažných případech být smrtelné. Ze stejného důvodu se také běžně nedoporučuje pro kojence. Mandlové mléko lze použít do smoothies, polévek, omáček, kávy a cereálií. Při výrobě pudinků a jogurtů nefunguje stejně jako mléčné mléko. Fotka od Couleur z Pixabay Fotka od Lisa Redfern z Pixabay


    Další články z kategorie

    339

    burrger_starnuti

    Anti-aging. Moderní a často používané slovo, které není třeba překládat. Zdomácnělo v mnoha jazycích. Kdo by také chtěl stárnout rychleji než je nutné. A přestože tento proces je neodvratný, existují způsoby jak jej zpomalit. Kouzelný lektvar nespočívá ani tak v užívání „zázračných pilulek” nebo botoxů, ale v jídle, které denně konzumujeme.Pojďme se podívat na některé...

    514

    matcha_tea (1)

    Matcha tea, po našem „mača čaj” (ne mačo...), je velmi populární. Získal velkou oblibu po celém světě zejména mezi vyznavači zdravého životního stylu. Co se skrývá za jeho názvem? Jak se vyrábí, co obsahuje a jaké konkrétní pozitivní účinky na lidské zdraví má tento čaj?


    Svůj původ má v Japonsku. Vyrábí se mletím mladých čajových listů na prášek, díky tomu tento čaj obsahuje...

    272

    avokado_zeny (3)

    Pokud ženy zařadí avokádo do svého každodenního jídelníčku, mají dobrou šanci zbavit se nechtěného břišního tuku. Pravidelná konzumace avokáda u žen také snižuje riziko diabetu 2. typu. To tvrdí studie na University of Illinois Urbana-Champaign, publikovaná v Journal of Nutrition. U mužů tyto výhody, bohužel, prokázány nebyly.


    Avokádo je plné zdravých tuků a vlákniny což znamená, že...

    428

    jablka_pelmel (1).JPG

    Jsou sladká, zdravá a chutná. Na světě dnes existuje přibližně 30 000 druhů jablek různých barev a tvarů. Obsahují vše důležité. Vitamíny, minerály a vlákninu. Jejich pěstováni je nenáročné a úroda téměř vždy jistá.


    Jablka by zcela jistě neměla chybět ve vašem jídelníčku. Nejzdravější jsou samozřejmě čerstvá a to i se slupkou. Doporučuje se alespoň jedno jablko denně jako...

    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz