Postup
1 - Ze surovin na nálev si vytvoříme nálev, který přivedeme k varu alespoň 10 minut ho povaříme a necháme 4 - 5 hodin vyluhovat. Do sklenic naskládáme dle chuti kolečka cibule a mrkve se špetkou estragonu. Do každé sklenice můžete přidat ještě trošku kopru. Okurky zalijeme nálevem, který před použitím trochu ohřejem (nesmí se znovu vařit, takže asi tak na 80 stupňů). Sklenice sterilujeme v troubě předehřáté na 85 stupňů 25 minut. Já sklenice vždy naskládám do pekáče, do kterého dám ještě trochu vody. Sterilované sklenice vyndáme z trouby a obrátíme je dnem nahoru do druhého dne. Okurky budou k jídlu za několik měsíců.A na kolik sklenic to je? Těžko říct, záleží na velikosti okurek, ale přibližně je to asi na 15 klasických zavařovacích sklenic. Dobrou chuť.