hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Okurky sterilované ve sladkokyselém nálevu (2).JPG
    • Okurky sterilované ve sladkokyselém nálevu (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Říjen 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Říjen 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Ze surovin na nálev si vytvoříme nálev, který přivedeme k varu alespoň 10 minut ho povaříme a necháme 4 - 5 hodin vyluhovat. Do sklenic naskládáme dle chuti kolečka cibule a mrkve se špetkou estragonu. Do každé sklenice můžete přidat ještě trošku kopru. Okurky zalijeme nálevem, který před použitím trochu ohřejem (nesmí se znovu vařit, takže asi tak na 80 stupňů). Sklenice sterilujeme v troubě předehřáté na 85 stupňů 25 minut. Já sklenice vždy naskládám do pekáče, do kterého dám ještě trochu vody. Sterilované sklenice vyndáme z trouby a obrátíme je dnem nahoru do druhého dne. Okurky budou k jídlu za několik měsíců.A na kolik sklenic to je? Těžko říct, záleží na velikosti okurek, ale přibližně je to asi na 15 klasických zavařovacích sklenic. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na nálev













  • Do sklenic








  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz