Postup
1 - Papriky nejprve upečeme a oloupeme co to půjde. Není to zas tak hrozné jak to vypadá. Je to právě chuť pečených paprik, která dělá Lutěnici Lutěnicí. Papriky naskládáme na pekáč a pečeme na 220 stupňů 20 minut. Papriky z vrchu budou tmavé až černé toho se rozhodně nebojte. Po upečení pekáč zakryjte potravinářskou folií. Šlupka z paprik ještě více povolí. Šlupku z paprik stáhneme ručně co to půjde. Potom je nameleme. Stejný postup bude s pálivou paprikou. 2 - Rajčata nakrájejte na čtvrtky a namelte, smíchejte s paprikami, promíchejte, přidejte cukr sůl, přiveďte k varu a povařte 10 minut. Směs nechte trochu vychladnout, přilijte olej, znovu důkladně promíchejte a vložte do sklenic. Sterilujte 30 minut na 80 stupňů. Lutěnice je opravdu velmi chutná, a doma nikdy dlouho nevydrží...Dobrou chuť.