hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Lutěnica (1).JPGLutěnica (3).JPGLutěnica (4).JPGLutěnica (5).JPG
    • Lutěnica (1).JPG
    • Lutěnica (3).JPG
    • Lutěnica (4).JPG
    • Lutěnica (5).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Prosinec 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Prosinec 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Papriky nejprve upečeme a oloupeme co to půjde. Není to zas tak hrozné jak to vypadá. Je to právě chuť pečených paprik, která dělá Lutěnici Lutěnicí. Papriky naskládáme na pekáč a pečeme na 220 stupňů 20 minut. Papriky z vrchu budou tmavé až černé toho se rozhodně nebojte. Po upečení pekáč zakryjte potravinářskou folií. Šlupka z paprik ještě více povolí. Šlupku z paprik stáhneme ručně co to půjde. Potom je nameleme. Stejný postup bude s pálivou paprikou. 2 - Rajčata nakrájejte na čtvrtky a namelte, smíchejte s paprikami, promíchejte, přidejte cukr sůl, přiveďte k varu a povařte 10 minut. Směs nechte trochu vychladnout, přilijte olej, znovu důkladně promíchejte a vložte do sklenic. Sterilujte 30 minut na 80 stupňů. Lutěnice je opravdu velmi chutná, a doma nikdy dlouho nevydrží...Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny








    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz