hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Čalamáda s vůní čtyřech pepřů (2).JPG
    • Čalamáda s vůní čtyřech pepřů (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Listopad 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Listopad 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Zelí nakrouháme na jemno, celer nakrájíme na hranolky, které ještě přepůlíme. Papriky nakrájíme na nudličky a cibuli nastrouháme nebo nakrájíme na tenká kolečka. Houby nakrájíme na čtvrtky. 2 - Celer uvaříme v osolené vodě do měkka. Scedíme a vývar nevyléváme. Očištěné houby nakrájíme na čtvrtky a uvaříme je v osolené vodě. Stačí je nechat přejít 5 minut varem. Vývar nevyléváme. Zelí a papriky podlijeme 1 l osolené vody, přivedeme k varu a povaříme 10 minut. Scedíme a vývar nevyléváme. 3 - Vývary slijte do jednoho hrnce a dobře je promíchejte. Je pravděpodobné, že vám vývar zbyde a můžete ho potom použít k dalšímu zavařování. Všechnu zeleninu necháme vychladnout tak, aby se s ní dalo pracovat. Odlijte si předepsaných 1,5 litru vývaru, přidejte všechny ostatní předepsané suroviny na lák, přiveďte vše k varu a za občasného promíchání povařte lák 5 minut.Potom ve velké míse nebo hrnci důkladně promíchejte všechnu zeleninu i s houbami a cibulí. Na dno každé sklenice (klasické okurkové) vložte předepsané koření. Přidejte promíchanou zeleninu a zalijte ji lákem. Víčka pevně utáhněte. Sklenice vkládáme do hrnce s vroucí vodou a povaříme je vždy 10 minut. Tím je sterilizace jistá. Sklenice vyndejte z hrnce obraťte je na utěrku víčky dolů a takto je nechte jeden den. Hotovou čalamádu nechte odležet nějaký ten pátek ideálně ve sklepě. A pak si již jen užívejte tuto labužnickou pochoutku. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Zelenina








  • Na nálev








  • Do každé sklenice








  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz