hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Čalamáda s vůní čtyřech pepřů (2).JPG
    • Čalamáda s vůní čtyřech pepřů (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 22.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 22.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Zelí nakrouháme na jemno, celer nakrájíme na hranolky, které ještě přepůlíme. Papriky nakrájíme na nudličky a cibuli nastrouháme nebo nakrájíme na tenká kolečka. Houby nakrájíme na čtvrtky. 2 - Celer uvaříme v osolené vodě do měkka. Scedíme a vývar nevyléváme. Očištěné houby nakrájíme na čtvrtky a uvaříme je v osolené vodě. Stačí je nechat přejít 5 minut varem. Vývar nevyléváme. Zelí a papriky podlijeme 1 l osolené vody, přivedeme k varu a povaříme 10 minut. Scedíme a vývar nevyléváme. 3 - Vývary slijte do jednoho hrnce a dobře je promíchejte. Je pravděpodobné, že vám vývar zbyde a můžete ho potom použít k dalšímu zavařování. Všechnu zeleninu necháme vychladnout tak, aby se s ní dalo pracovat. Odlijte si předepsaných 1,5 litru vývaru, přidejte všechny ostatní předepsané suroviny na lák, přiveďte vše k varu a za občasného promíchání povařte lák 5 minut.Potom ve velké míse nebo hrnci důkladně promíchejte všechnu zeleninu i s houbami a cibulí. Na dno každé sklenice (klasické okurkové) vložte předepsané koření. Přidejte promíchanou zeleninu a zalijte ji lákem. Víčka pevně utáhněte. Sklenice vkládáme do hrnce s vroucí vodou a povaříme je vždy 10 minut. Tím je sterilizace jistá. Sklenice vyndejte z hrnce obraťte je na utěrku víčky dolů a takto je nechte jeden den. Hotovou čalamádu nechte odležet nějaký ten pátek ideálně ve sklepě. A pak si již jen užívejte tuto labužnickou pochoutku. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Zelenina








  • Na nálev








  • Do každé sklenice








  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz