Postup
1 - Nejprve si připravíme zeleninu, budete na ni potřebovat opravdu velkou mísu nebo hrnec. Cibuli nakrájíme (nastrouháme) na kolečka. Okurky nebo cukety oloupeme rozpůlíme a znovu po délce přepůlíme. Potom je nakrájíme na asi 3 cm špalíčky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Papriky nakrájíme na nudličky, které v půlce ještě přepůlíme. Všechnu zeleninu dobře promícháme ve velké míse nebo hrnci. Zeleninou naplníme sklenice. 2 - Z předepsaných surovin si připravíme nálev, přidáme šťávu která zbyla v míse po zelenině, přivedeme ho k varu, stáhneme plamen a povaříme 15 minut pod pokličkou. Kolik budeme nálevu potřebovat také záleží na tom, kolik jsme dali do sklenic zeleniny. Je možné, že nálev budete muset dělat dvakrát. Víka u sklenic dobře utáhneme a sterilujeme varem v horké vodě v hrnci nebo zavařovacím hrnci 5 minut. Po sterilizaci otočte sklenice dnem nahoru a nechte je tak do druhého dne. Tento vynikající salát nechte pár měsíců odležet, klasicky ve sklepě nebo špajzu. Toto množství je na 12 - 14 okurkových sklenic, samozřejmě záleží na množství zeleniny v jednotlivých sklenicích. Dobrou chuť.