hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    dunajský salát (1).JPGdunajský salát (2).JPG
    • dunajský salát (1).JPG
    • dunajský salát (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Červen 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Červen 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Nejprve si připravíme zeleninu, budete na ni potřebovat opravdu velkou mísu nebo hrnec. Cibuli nakrájíme (nastrouháme) na kolečka. Okurky nebo cukety oloupeme rozpůlíme a znovu po délce přepůlíme. Potom je nakrájíme na asi 3 cm špalíčky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Papriky nakrájíme na nudličky, které v půlce ještě přepůlíme. Všechnu zeleninu dobře promícháme ve velké míse nebo hrnci. Zeleninou naplníme sklenice. 2 - Z předepsaných surovin si připravíme nálev, přidáme šťávu která zbyla v míse po zelenině, přivedeme ho k varu, stáhneme plamen a povaříme 15 minut pod pokličkou. Kolik budeme nálevu potřebovat také záleží na tom, kolik jsme dali do sklenic zeleniny. Je možné, že nálev budete muset dělat dvakrát. Víka u sklenic dobře utáhneme a sterilujeme varem v horké vodě v hrnci nebo zavařovacím hrnci 5 minut. Po sterilizaci otočte sklenice dnem nahoru a nechte je tak do druhého dne. Tento vynikající salát nechte pár měsíců odležet, klasicky ve sklepě nebo špajzu. Toto množství je na 12 - 14 okurkových sklenic, samozřejmě záleží na množství zeleniny v jednotlivých sklenicích. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na salát







  • Na nálev












  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz