hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    dunajský salát (1).JPGdunajský salát (2).JPG
    • dunajský salát (1).JPG
    • dunajský salát (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 22.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 22.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Nejprve si připravíme zeleninu, budete na ni potřebovat opravdu velkou mísu nebo hrnec. Cibuli nakrájíme (nastrouháme) na kolečka. Okurky nebo cukety oloupeme rozpůlíme a znovu po délce přepůlíme. Potom je nakrájíme na asi 3 cm špalíčky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Papriky nakrájíme na nudličky, které v půlce ještě přepůlíme. Všechnu zeleninu dobře promícháme ve velké míse nebo hrnci. Zeleninou naplníme sklenice. 2 - Z předepsaných surovin si připravíme nálev, přidáme šťávu která zbyla v míse po zelenině, přivedeme ho k varu, stáhneme plamen a povaříme 15 minut pod pokličkou. Kolik budeme nálevu potřebovat také záleží na tom, kolik jsme dali do sklenic zeleniny. Je možné, že nálev budete muset dělat dvakrát. Víka u sklenic dobře utáhneme a sterilujeme varem v horké vodě v hrnci nebo zavařovacím hrnci 5 minut. Po sterilizaci otočte sklenice dnem nahoru a nechte je tak do druhého dne. Tento vynikající salát nechte pár měsíců odležet, klasicky ve sklepě nebo špajzu. Toto množství je na 12 - 14 okurkových sklenic, samozřejmě záleží na množství zeleniny v jednotlivých sklenicích. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na salát







  • Na nálev












  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz