hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    sterilované zelí se zeleninou a houbami (2).JPG
    • sterilované zelí se zeleninou a houbami (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Listopad 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Listopad 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Houby nakrájíme na čtvrtky nebo půlky a povaříme je v osolené vodě s trochou kyseliny citronové 3 - 5 minut, dle pevnosti hub. Vývar nevyléváme. Celer nakrájíme na tenčí špalíčky, zelí nakrouháme a papriky nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme-nastrouháme na kolečka. V osolené vodě nejprve uvaříme celer aby změknul. Celer vyndáme, vývar necháme a vložíme do něj papriky a zelí. Povaříme 7 minut , vyndáme zeleninu a necháme ji vychladnout tak aby jsme ji mohli promíchat(celer, papriky a zelí) a naskládat do sklenic. Vývar z hub a zeleniny smícháme, přidáme suroviny na nálev, promícháme a necháme vše přejít 5 minut varem. 2 - Na dno každé sklenice (myšleno klasická okurková) vložíme 2 hřebíčky, 2 kuličky nového koření, 5 - 6 kuliček celého černého pepře a 1/2 lžičky hořčičného semínka. Zeleninu skládáme do sklenic po vrstvách, nejprve cibulové kroužky, potom smíchanou zeleninu, houby a navrch znovu cibulové kroužky. Zalijeme lákem, utáhneme víčka a sterilizujeme 40 minut při teplotě 95 stupňů. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Zelenina













  • Na nálev








  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz