hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    sterilované zelí se zeleninou a houbami (2).JPG
    • sterilované zelí se zeleninou a houbami (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 22.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 22.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Houby nakrájíme na čtvrtky nebo půlky a povaříme je v osolené vodě s trochou kyseliny citronové 3 - 5 minut, dle pevnosti hub. Vývar nevyléváme. Celer nakrájíme na tenčí špalíčky, zelí nakrouháme a papriky nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme-nastrouháme na kolečka. V osolené vodě nejprve uvaříme celer aby změknul. Celer vyndáme, vývar necháme a vložíme do něj papriky a zelí. Povaříme 7 minut , vyndáme zeleninu a necháme ji vychladnout tak aby jsme ji mohli promíchat(celer, papriky a zelí) a naskládat do sklenic. Vývar z hub a zeleniny smícháme, přidáme suroviny na nálev, promícháme a necháme vše přejít 5 minut varem. 2 - Na dno každé sklenice (myšleno klasická okurková) vložíme 2 hřebíčky, 2 kuličky nového koření, 5 - 6 kuliček celého černého pepře a 1/2 lžičky hořčičného semínka. Zeleninu skládáme do sklenic po vrstvách, nejprve cibulové kroužky, potom smíchanou zeleninu, houby a navrch znovu cibulové kroužky. Zalijeme lákem, utáhneme víčka a sterilizujeme 40 minut při teplotě 95 stupňů. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Zelenina













  • Na nálev








  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz