Postup
1 - Houby nakrájíme na čtvrtky nebo půlky a povaříme je v osolené vodě s trochou kyseliny citronové 3 - 5 minut, dle pevnosti hub. Vývar nevyléváme. Celer nakrájíme na tenčí špalíčky, zelí nakrouháme a papriky nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme-nastrouháme na kolečka. V osolené vodě nejprve uvaříme celer aby změknul. Celer vyndáme, vývar necháme a vložíme do něj papriky a zelí. Povaříme 7 minut , vyndáme zeleninu a necháme ji vychladnout tak aby jsme ji mohli promíchat(celer, papriky a zelí) a naskládat do sklenic. Vývar z hub a zeleniny smícháme, přidáme suroviny na nálev, promícháme a necháme vše přejít 5 minut varem. 2 - Na dno každé sklenice (myšleno klasická okurková) vložíme 2 hřebíčky, 2 kuličky nového koření, 5 - 6 kuliček celého černého pepře a 1/2 lžičky hořčičného semínka. Zeleninu skládáme do sklenic po vrstvách, nejprve cibulové kroužky, potom smíchanou zeleninu, houby a navrch znovu cibulové kroužky. Zalijeme lákem, utáhneme víčka a sterilizujeme 40 minut při teplotě 95 stupňů. Dobrou chuť.