Postup
1 - Rýži uvaříme v malém množství osolené vody do měkka. Do rozpáleného oleje vložíme lžíci hladké mouky, metličkou rychle promícháme a zalijeme 300 ml vývaru z kostí nebo zeleninového vývaru, popřípadě vodou. Metličkou jíšku důkladně promícháme, přivedeme k varu a povaříme 10 minut na téměř staženém plameni. Vypneme plamen a do husté omáčky vložíme malé kousky mletého masa, odvážené lečo, které ještě v sekáčku nasekáme, na kostičky nakrájené papriky, koření, protlak, na drobno nakrájenou cibuli, celá vejce, česnek, dle chuti sůl uvařenou rýži. Vše důkladně promícháme ideálně metličkou. Vše vložíme do zapékacího pekáčku. 2 - Směs pečeme v troubě předehřáté na 210 stupňů 40 minut. Hotovou směs promícháme a necháme trochu vychladnout. Toasty opečeme v toasteru a každý toast ještě potřeme prolisovaným česnekem. Potom toast potřeme masovou směsí a ozdobíme na kostičky nakrájenou červenou paprikou. Dobrou chuť.