Postup
1 - Párky nebo klobásu nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a mrkev nakrájenou na tenké plátky. Promícháme, trochu stáhneme plamen a povaříme za občasného promíchání 5 minut pod pokličkou. 2 - Přidáme spařená, oloupaná a na drobno nakrájená rajčata, fazole uvařené dle návodu v osolené vodě (zalijeme i vodou z vařených fazolí), brambory nakrájené na kostičky, vodu a dle chuti dosolíme. Vody dávejte tolik aby brambory byly ve vodě ponořené a mohly se vařit. Vaříme dokud brambory nezměknou, asi 20 - 25 minut, dle velikosti a typu. Nakonec přidáme špenát, a když se rozpustí opět trochu stáhneme plamen a povaříme ještě 7 minut. Polévky je popravdě „kotel”, ale je to samá zelenina s trochou masa. Svým složením je vynikající pro siláky z posiloven a všechny kdo potřebují sílu. V Americe údajně má tato polévka původ u Pepka námořníka, ale nesmí se o tom moc mluvit, protože on jede hlavně na špenátu. Dobrou chuť.