Postup
1 - Hlavy makrely zalijeme vodou, přidáme bobkový list, kuličky pepře a nového koření a také lžičku fenyklu. Vaříme vývar v tlakovém hrnci. Čím déle se vývar vaří, tím je chutnější a zdravější. Vývar scedíme a koření z vývaru vyhodíme. Vývar vaříme tak aby jsem měli 1,5 l až 1,7 l vývaru. Do vývaru přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na tenké plátky a papriky nakrájené na kostičky. Filé nakrájíme na kousky a také ho přidáme do polévky. 2 - Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, zaprášíme moukou, lehce zasmahneme. Jíšku zalijeme 200 ml vody a 200 ml mléka a přidáme muškátový oříšek. Vše důkladně promícháme metličkou, přivedeme k varu, stáhneme plamen a za občasného promíchání aby se nic nepřipálilo povaříme 10 minut. Tento lehký bešamel vlijeme do polévky, kterou povaříme ještě 10 minut. Dle chuti dosolíme, přidáme vlasové nudle, které necháme tak 2 minuty dojít pod pokličkou a podáváme. Na talíři ozdobte čerstvou petrželkou. Dobrou chuť.