hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Pražská rybí polévka  (2).JPG
    • Pražská rybí polévka  (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Říjen 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Říjen 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Hlavy makrely zalijeme vodou, přidáme bobkový list, kuličky pepře a nového koření a také lžičku fenyklu. Vaříme vývar v tlakovém hrnci. Čím déle se vývar vaří, tím je chutnější a zdravější. Vývar scedíme a koření z vývaru vyhodíme. Vývar vaříme tak aby jsem měli 1,5 l až 1,7 l vývaru. Do vývaru přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na tenké plátky a papriky nakrájené na kostičky. Filé nakrájíme na kousky a také ho přidáme do polévky. 2 - Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, zaprášíme moukou, lehce zasmahneme. Jíšku zalijeme 200 ml vody a 200 ml mléka a přidáme muškátový oříšek. Vše důkladně promícháme metličkou, přivedeme k varu, stáhneme plamen a za občasného promíchání aby se nic nepřipálilo povaříme 10 minut. Tento lehký bešamel vlijeme do polévky, kterou povaříme ještě 10 minut. Dle chuti dosolíme, přidáme vlasové nudle, které necháme tak 2 minuty dojít pod pokličkou a podáváme. Na talíři ozdobte čerstvou petrželkou. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny




















    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz