hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Pražská rybí polévka  (2).JPG
    • Pražská rybí polévka  (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 23.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 23.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Hlavy makrely zalijeme vodou, přidáme bobkový list, kuličky pepře a nového koření a také lžičku fenyklu. Vaříme vývar v tlakovém hrnci. Čím déle se vývar vaří, tím je chutnější a zdravější. Vývar scedíme a koření z vývaru vyhodíme. Vývar vaříme tak aby jsem měli 1,5 l až 1,7 l vývaru. Do vývaru přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na tenké plátky a papriky nakrájené na kostičky. Filé nakrájíme na kousky a také ho přidáme do polévky. 2 - Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, zaprášíme moukou, lehce zasmahneme. Jíšku zalijeme 200 ml vody a 200 ml mléka a přidáme muškátový oříšek. Vše důkladně promícháme metličkou, přivedeme k varu, stáhneme plamen a za občasného promíchání aby se nic nepřipálilo povaříme 10 minut. Tento lehký bešamel vlijeme do polévky, kterou povaříme ještě 10 minut. Dle chuti dosolíme, přidáme vlasové nudle, které necháme tak 2 minuty dojít pod pokličkou a podáváme. Na talíři ozdobte čerstvou petrželkou. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny




















    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz