hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
  • Střední

  • 4 a více porcí

  • 45 - 60 minut

  • Ostatní státy

    Ukrajina

  • 665
    Ukrajinský bořšč
    Ukrajinský bořšč (2).JPG
    • Ukrajinský bořšč (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Květen 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Květen 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Z masa si připravíme v tlakovém hrnci vývar. Maso z vývaru vyjmeme, nakrájíme na menší kousky a zatím nevracíme zpět. 2 - Řepu nakrájíme na tenké nudličky a vložíme na rozehřáté sádlo a krátce osmahneme, přidáme 3 - 4 naběračky vývaru, ocet a protlak, vše promícháme a přivedeme k varu. Vaříme 5 minut na plný plamen, pak ho trochu stáhneme a vaříme dokud řepa nezměkne. Dle potřeby doléváme vývar. 3 - Na sádle osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na tenké plátky nakrájenou kořenovou zeleninu a za občasného promíchání povaříme 4 minuty. Zalijme 4 naběračkami vývaru, přivedeme k varu a povaříme pod pokličkou 10 minut. V menším hrnci rozpustíme lžíci sádla, zaprášíme hladkou moukou a krátce zasmahneme jíšku. Naředíme 300 ml vody, rozmícháme metličkou, přivedeme k varu a povaříme na staženém plameni 10 minut. 4 - K dušené zelenině přidáme na kostičky nakrájené brambory, na nudličky nakrájené zelí, zalijeme 1,3 l vývaru, přidáme cukr, bobkový list, pepř a dle chuti sůl, uvařenou jíšku, promícháme a vaříme dokud brambory nezměknou. Když jsou brambory měkké vlijeme do polévky uvařenou řepu s protlakem, vrátíme do polévky nakrájené maso a přidáme také na kostičky nakrájenou slaninu, osmahlou s prolisovaným česnekem. Promícháme a prohřejeme 3 minuty a máme hotovo. Na talíři ozdobíme lžičkou kysané krémové smetany a petrželkou. Polévka je pikantní a v žaludku hřeje...Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny





















    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz