Postup
1 - Z masa si připravíme v tlakovém hrnci vývar. Maso z vývaru vyjmeme, nakrájíme na menší kousky a zatím nevracíme zpět. 2 - Řepu nakrájíme na tenké nudličky a vložíme na rozehřáté sádlo a krátce osmahneme, přidáme 3 - 4 naběračky vývaru, ocet a protlak, vše promícháme a přivedeme k varu. Vaříme 5 minut na plný plamen, pak ho trochu stáhneme a vaříme dokud řepa nezměkne. Dle potřeby doléváme vývar. 3 - Na sádle osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na tenké plátky nakrájenou kořenovou zeleninu a za občasného promíchání povaříme 4 minuty. Zalijme 4 naběračkami vývaru, přivedeme k varu a povaříme pod pokličkou 10 minut. V menším hrnci rozpustíme lžíci sádla, zaprášíme hladkou moukou a krátce zasmahneme jíšku. Naředíme 300 ml vody, rozmícháme metličkou, přivedeme k varu a povaříme na staženém plameni 10 minut. 4 - K dušené zelenině přidáme na kostičky nakrájené brambory, na nudličky nakrájené zelí, zalijeme 1,3 l vývaru, přidáme cukr, bobkový list, pepř a dle chuti sůl, uvařenou jíšku, promícháme a vaříme dokud brambory nezměknou. Když jsou brambory měkké vlijeme do polévky uvařenou řepu s protlakem, vrátíme do polévky nakrájené maso a přidáme také na kostičky nakrájenou slaninu, osmahlou s prolisovaným česnekem. Promícháme a prohřejeme 3 minuty a máme hotovo. Na talíři ozdobíme lžičkou kysané krémové smetany a petrželkou. Polévka je pikantní a v žaludku hřeje...Dobrou chuť.