hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Fazolová s  uzeným masem (2).JPG
    • Fazolová s  uzeným masem (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Říjen 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Říjen 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Fazole namočíme dle návodu, obvykle je necháme namáčet přes noc. Fazole pak vaříme ve stejné vodě do změknutí a dle potřeby dolíváme vodu. Vody by mělo být celkem 1,3 - 1,4 l vody na polévku. Přibližně v polovině vaření fazolí přidáme na kostičky nakrájené uzené maso. Na másle podusíme na drobno nakrájenou cibuli, kořenovou zeleninou nakrájenou na tenké plátky a utřený česnek. Vše dobře promícháme a podusíme 10 minut. 2 - Když jsou fazole měkké vývar scedíme, ale rozhodně nevyléváme. Pouze vyndáme z polévky uzené maso. Připravíme si jíšku z másla mouky, lehce je zasmahneme, zalijeme 300 ml vody a metličkou dobře promícháme, přivedeme k varu a povaříme na staženém plameni 10 minut. Do vývaru přidáme podušenou zeleninu, protlak, koření a dle chuti sůl. Vše rozmixujeme, přidáme uvařenou jíšku, vše promícháme a povaříme na mírně staženém plameni 12 minut. Na talíři ozdobte čerstvou petrželkou. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny


















    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz