hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Vietnamská delikátní kuřecí polévka  (2).JPGVietnamská delikátní kuřecí polévka  (4).JPG
    • Vietnamská delikátní kuřecí polévka  (2).JPG
    • Vietnamská delikátní kuřecí polévka  (4).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Listopad 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Listopad 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1- Dle předpisu surovin, by jste si mohli myslet, že se jedná o složitý recept. Opak je pravdou, je delikátní a jednoduchý. Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou šalotku a česnek nakrájený na tenké plátky na mírně staženém plameni, přesně 4 minuty. Pak přilijeme 1,5 l vývaru a přidáme veškeré předepsané koření, citronovou trávu pokrájenou na menší kousky, rybí omáčku, zázvor nakrájený na tenké plátky,cukr, kuřecí prsa a trochu soli. Promícháme, přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a vaříme 15 minut. Po pěti minutách varu, stáhneme trochu plamen. 2 - Dle návodu uvaříme rýžové nudle. Scedíme je a důkladně propláchneme studenou vodou aby se nelepily. Uvařenou polévku scedíme a vyndáme koření a kuřecí prsa,která nakrájíme na menší kousky. Polévku vlijeme zpět do hrnce do kterého vrátíme také šalotku s česnekem. Kuřecí maso do hrnce nevracíme. Ještě povaříme 2 - 3 minuty a dochutíme rybí omáčkou. 3 - Pro polévku použijte porcelánové misky s vyšším okrajem. Vložte do misky nudle, zalijte třemi naběračkami vývaru, přidejte 2 lžíce kuřecích kousků, hrstku špalíčků jarní cibulky, hrstku mrkve nakrájenou na nudličky (existuje na takové speciální udělátko, občas ho seženete třeba v Lidlu), několik lístků máty a koriandru, trochu nasekané chilli papričky, přibližně 2 lžíce mungo klíčků, na malém množství oleje krátce osmahlé cibulové nebo šalotkové kroužky, pokud seženete lístek z limetky nasekejte ho nadrobno a také přidejte. Navrch položte špalíček limetky, kterou si polévku zakapeme. Je toho trochu dost, ale stojí to za to. Polévka je velmi pikantní a zdravá. Na talíř si vše hezky naservírujte, oči jedí také...Až polévku budete jíst, vše si promíchejte a pochutnávejte si. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na vývar


















  • Do talíře














  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz