Postup
1- Dle předpisu surovin, by jste si mohli myslet, že se jedná o složitý recept. Opak je pravdou, je delikátní a jednoduchý. Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou šalotku a česnek nakrájený na tenké plátky na mírně staženém plameni, přesně 4 minuty. Pak přilijeme 1,5 l vývaru a přidáme veškeré předepsané koření, citronovou trávu pokrájenou na menší kousky, rybí omáčku, zázvor nakrájený na tenké plátky,cukr, kuřecí prsa a trochu soli. Promícháme, přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a vaříme 15 minut. Po pěti minutách varu, stáhneme trochu plamen. 2 - Dle návodu uvaříme rýžové nudle. Scedíme je a důkladně propláchneme studenou vodou aby se nelepily. Uvařenou polévku scedíme a vyndáme koření a kuřecí prsa,která nakrájíme na menší kousky. Polévku vlijeme zpět do hrnce do kterého vrátíme také šalotku s česnekem. Kuřecí maso do hrnce nevracíme. Ještě povaříme 2 - 3 minuty a dochutíme rybí omáčkou. 3 - Pro polévku použijte porcelánové misky s vyšším okrajem. Vložte do misky nudle, zalijte třemi naběračkami vývaru, přidejte 2 lžíce kuřecích kousků, hrstku špalíčků jarní cibulky, hrstku mrkve nakrájenou na nudličky (existuje na takové speciální udělátko, občas ho seženete třeba v Lidlu), několik lístků máty a koriandru, trochu nasekané chilli papričky, přibližně 2 lžíce mungo klíčků, na malém množství oleje krátce osmahlé cibulové nebo šalotkové kroužky, pokud seženete lístek z limetky nasekejte ho nadrobno a také přidejte. Navrch položte špalíček limetky, kterou si polévku zakapeme. Je toho trochu dost, ale stojí to za to. Polévka je velmi pikantní a zdravá. Na talíř si vše hezky naservírujte, oči jedí také...Až polévku budete jíst, vše si promíchejte a pochutnávejte si. Dobrou chuť.