Postup
1 - Hlavy a ocas zalijeme vodou, osolíme a uvaříme v tlakovém hrnci vývar. Potřebujeme 1,5 l vývaru. Vývar scedíme a obereme maso, které nakrájíme na menší kousky. Maso vložíme do vývaru, přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na tenké plátky a rozpůlenou cibuli. Přivedeme k varu a vaříme 20 minut. 2 - Mezitím si připravíme z másla a mouky jíšku, kterou krátce osmahneme a přilijeme 150 ml vývaru a 150 ml mléka. Důkladně promícháme vše metličkou, přivedeme k varu a vaříme na staženém plameni 10 minut. Takto upravenou jíšku vložíme do polévky po deseti minutách vaření polévky, přidáme krupici, koření a vaříme do předepsaného času, tedy asi 10 minut. Dvě minuty před koncem přidejte prolisovaný česnek, dle chuti dosolte a podávejte. Na talíři porce ozdobte čerstvou petrželkou. Dobrou vánoční chuť.