hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Kapří polévka vánoční  (2).JPG
    • Kapří polévka vánoční  (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 23.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 23.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Hlavy a ocas zalijeme vodou, osolíme a uvaříme v tlakovém hrnci vývar. Potřebujeme 1,5 l vývaru. Vývar scedíme a obereme maso, které nakrájíme na menší kousky. Maso vložíme do vývaru, přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na tenké plátky a rozpůlenou cibuli. Přivedeme k varu a vaříme 20 minut. 2 - Mezitím si připravíme z másla a mouky jíšku, kterou krátce osmahneme a přilijeme 150 ml vývaru a 150 ml mléka. Důkladně promícháme vše metličkou, přivedeme k varu a vaříme na staženém plameni 10 minut. Takto upravenou jíšku vložíme do polévky po deseti minutách vaření polévky, přidáme krupici, koření a vaříme do předepsaného času, tedy asi 10 minut. Dvě minuty před koncem přidejte prolisovaný česnek, dle chuti dosolte a podávejte. Na talíři porce ozdobte čerstvou petrželkou. Dobrou vánoční chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny

















    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz