Postup
1 - V tlakovém hrnci si připravíme vývar z kuřecího masa, 2 ks jarní cibulky nakrájené na šikmé kousky, soli, mletého černého pepře a kuliček celého černého pepře. Vaříme tak, aby jsme na konci měli 1,8 litru vývaru. 2 - Bambus scedíme, propláchneme vodou a povaříme ve vroucí vodě 3 minuty a znovu scedíme. Z vývaru vyjmeme maso a nakrájíme ho na menší kousky. Vývar přelijeme do polévkového hrnce a přidáme bambus. Přidáme na oleji osmahlou na drobno nakrájenou šalotku a na tenké plátky nakrájený zázvor. Trochu stáhneme plamen a povaříme 30 minut. 3 - Rýžové nudle si připravíme dle návodu na sáčku a polévku servírujeme takto: do talíře vložíme uvařené nudle, přidáme hrst na kolečka nakrájené jarní cibulky, hrst masa a lístky koriandru a čerstvé petrželky. Kdo má rád pálivé může si přidat trochu chilli papričky. Vše zalijeme horkým vývarem a podáváme. Dobrou chuť.