hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
  • Snadné

  • 4 a více porcí

  • 45 - 60 minut

  • Česko

    Východní Čechy

  • 1214
    Krkonošský vývar
    Krkonošský vývar  (2).JPG
    • Krkonošský vývar  (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Prosinec 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Prosinec 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1- Nejdříve si připravíme v tlakovém hrnci vývar z morkových kostí (čím déle se vaří tím je kvalitnější a ano, pokud vaříte vývar déle, je třeba dolévat vodu). Kosti vaříme s pepřem a novým kořením. Třicet minut před koncem vaření vývaru, vložte kližku vcelku a polovinu kořenové zeleniny nastrouhané na hrubo (bez cibule), cibuli nakrájejte na drobno a krátce osmahněte na oleji a vložte ji také do vývaru. Když je vývar hotový vyndejte maso a nakrájejte ho na menší kousky. Vývar vařte tak aby jste na konci měli 1,5 l vývaru. 2 - Než se uvaří vývar, vložte do polévkového hrnce na kostičky nakrájené brambory, na tenké plátky pokrájené houby a zbytek kořenové zeleniny. Zalijte vodou pouze tak aby se vše dusilo a vařte dokud brambory nezměknou. 3 - Vývar z kostí a masa přecedíme a přidáme k vařené zelenině. Dle chuti dosolíme, přidáme nakrájené maso, vložíme libeček, necháme přejít 5 minut varem a podáváme, tento skutečně silný horalský vývar. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny













    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz