Postup
1- Nejdříve si připravíme v tlakovém hrnci vývar z morkových kostí (čím déle se vaří tím je kvalitnější a ano, pokud vaříte vývar déle, je třeba dolévat vodu). Kosti vaříme s pepřem a novým kořením. Třicet minut před koncem vaření vývaru, vložte kližku vcelku a polovinu kořenové zeleniny nastrouhané na hrubo (bez cibule), cibuli nakrájejte na drobno a krátce osmahněte na oleji a vložte ji také do vývaru. Když je vývar hotový vyndejte maso a nakrájejte ho na menší kousky. Vývar vařte tak aby jste na konci měli 1,5 l vývaru. 2 - Než se uvaří vývar, vložte do polévkového hrnce na kostičky nakrájené brambory, na tenké plátky pokrájené houby a zbytek kořenové zeleniny. Zalijte vodou pouze tak aby se vše dusilo a vařte dokud brambory nezměknou. 3 - Vývar z kostí a masa přecedíme a přidáme k vařené zelenině. Dle chuti dosolíme, přidáme nakrájené maso, vložíme libeček, necháme přejít 5 minut varem a podáváme, tento skutečně silný horalský vývar. Dobrou chuť.