hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
  • Snadné

  • 4 a více porcí

  • 45 - 60 minut

  • Česko

    Východní Čechy

  • 1202
    Krkonošský vývar
    Krkonošský vývar  (2).JPG
    • Krkonošský vývar  (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 23.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 23.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1- Nejdříve si připravíme v tlakovém hrnci vývar z morkových kostí (čím déle se vaří tím je kvalitnější a ano, pokud vaříte vývar déle, je třeba dolévat vodu). Kosti vaříme s pepřem a novým kořením. Třicet minut před koncem vaření vývaru, vložte kližku vcelku a polovinu kořenové zeleniny nastrouhané na hrubo (bez cibule), cibuli nakrájejte na drobno a krátce osmahněte na oleji a vložte ji také do vývaru. Když je vývar hotový vyndejte maso a nakrájejte ho na menší kousky. Vývar vařte tak aby jste na konci měli 1,5 l vývaru. 2 - Než se uvaří vývar, vložte do polévkového hrnce na kostičky nakrájené brambory, na tenké plátky pokrájené houby a zbytek kořenové zeleniny. Zalijte vodou pouze tak aby se vše dusilo a vařte dokud brambory nezměknou. 3 - Vývar z kostí a masa přecedíme a přidáme k vařené zelenině. Dle chuti dosolíme, přidáme nakrájené maso, vložíme libeček, necháme přejít 5 minut varem a podáváme, tento skutečně silný horalský vývar. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny













    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz