Postup
1 - Dršťky propereme řádně několikrát pod proudem vody, zalijeme je vodou a povaříme 20 minut. Dršťky scedíme a vaříme v nové studené a osolené vodě do měkka. Pokud si koupíte dršťky mražené, jsou již obvykle předvařené takže je stačí prolít proudem vody a dáme je ihned vařit. Vaříme tedy 20 minut. 2 - Mezitím osmahneme na másle kořenovou zeleninu nakrájenou na tenké plátky. V dalším menší hrnci si připravíme z másla a mouky jíšku. Zalijeme ji 250 ml vody, dobře promícháme metličkou, přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou na zcela staženém plameni 10 minut za občasného promíchání. 3 - Do polévky vlijeme jíšku, přidáme osmahlou zeleninu a uzené nakrájené na kostičky. Přidáme také veškeré koření, kromě papriky a prolisovaný česnek. Povaříme 10 minut, dle chuti dosolíme. Mezitím rozpustíme lžíci másla. vypneme plamen a v másle rozmícháme mletou papriku. Přidáme ji do hotové polévky a důkladně promícháme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a opět promícháme. Dobrou chuť. Poznámka: někoho může překvapit, že polévka není tak hustá, jak jsou zvyklí z různých kantýn a vývařoven, kde je obvykle dršťková za pár kaček a stojí v ní lžíce. Když polévka vychladne, je z ní moučný slaný koláč...a tak to být rozhodně nemá.Dobrou chuť.