Postup
1 - Nejprve si připravíme vývar z kližky. Maso ideálně vaříme v tlakovém hrnci, ušetříme si tím dost času. Vaříme maso tak, aby nám po vyndání masa, zbylo 1,5 l vývaru. 2 - Na sádle zpěníme cibulku, přidáme hladkou mouku a krátce cca 1 minutu, promícháme a osmahneme. Potom přidáme 3 naběračky vývaru (vyberte spíše trochu větší), promícháme metličkou, přivedeme k varu, stáhneme plamen a povaříme 10 minut. Pak přidáme protlak, znovu promícháme metličkou, přidáme na kousky pokrájené brambory, dolijeme 1,3 l vývaru, přidáme veškeré koření, maso z vývaru nakrájené na menší kostičky, dobře promícháme a vaříme pod pokličkou dokud brambory nezměknou. Dobrou chuť. 3 - Když jsou brambory měkké, přidáme prolisovaný česnek, necháme přejít 3 minuty varem a podáváme. Natalíři ozdobta porce čerstvou petrželkou. Dobrou chuť.