Postup
1 - Brambory nakrájíme na kostičky a houby na tenké plátky, vložíme je do hrnce zalijeme 1,5 l vody a vaříme dokud brambory nezměknou. Současně osmahneme na oleji cibuli nakrájenou na drobno, zaprášíme hladkou mouku, promícháme a půl minuty povaříme. Pak vše zalijeme 300 ml vody, metličkou dobře rozmícháme a přidáme kmín, tymián, majoránku, pepř, bobkový list a sůl. Zásmažku povaříme na staženém plameni 10 minut za občasného promíchání. 2 - Když brambory změknou, vložíme do hrnce připravenou zásmažku, dobře vše promícháme a povaříme na trochu staženém plameni 5 minut. Potom dle chuti dosolíme, přidáme prolisovaný česnek, papriku, nasekanou petrželku a lžíci zakysané smetany. Necháme přejít a podáváme tuto velmi chutnou, tradiční polévku. Dobrou chuť.