Postup
1 - Brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme je s kmínem v osolené vodě do měkka. Vývar z brambor nevyléváme. Budeme ho potřebovat cca 1,5 litru. 2 - Cibuli nakrájenou na drobno, kořenovou zeleninu nakrájenou na tenké plátky stejně tak houby, kapustu nakrájenou na kousky, osmahneme na sádle. Když se zelenina a houby "zmenší", zaprášíme zeleninu hladkou moukou a zalijeme opraženou zeleninu vývarem z brambor, tak aby se vše dusilo. Přivedeme k varu a podusíme pod pokličkou na mírně staženém plameni 30 minut. Do polévky potom dolijeme zbytek vývaru, přidáme prolisovaný česnek, majoránku, nať z celeru nebo nasekanou petrželku, pepř a uvařené brambory, případně dle chuti dosolíme. Necháme přejít 3 minuty varem a máme hotovo. Dobrou chuť.