Postup
1 - Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Houby nakrájíme na tenké plátky a spolu s brambory vložíme do hrnce a zalijeme 1 l vody. Osolíme, okmínujeme, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Potom přidáme jíšku z másla a mouky, důkladně promícháme metličkou, přidáme kysanou smetanu a znovu důkladně promícháme. Vaříme 10 minut. 2 - Po pěti minutách vaření přidáme ocet, sůl a dovaříme na předepsaný čas. Pak postupně vlijeme do hrnce vejce, Která jsme si předem rozklepli do misky. Jednou rukou vléváme vejce a druhou mícháme metličkou, dokud se bílky nezačnou srážet. Nakonec přidáme nasekaný kopr, promícháme, necháme přejít na staženém plameni 2 minuty varem a je hotovo. Czech classic, řekl by klasik. Dobrou chuť.