Postup
1 - Hlavu bez žaber, ocasní ploutev, kořenovou zeleninu, 1 celý česnek, rozpůlenou cibuli, protlak všechno koření a sůl vložíme do tlakového hrnce a připravíme si vývar. Vaříme tak dlouho jak silný vývar máme rádi, pokud vaříte déle, je samozřejmě vhodné dolévat vodu...Nakonec by jsme měli mít 1 a 1/2 litru vývaru. Polévku scedíme, maso z hlavy a ocasu obereme, zeleninu a koření již do polévky nevracíme. 2 - Rozšleháme si žloutek a smícháme ho s česnekem a solí. Potom přidáváme po malých částech olej a metličkou důkladně promícháváme. Majonézu vkládáme až do hotové polévky, vždy jednu lžičku na porci. Do polévky vložíme také kousky na másle opečené housky nebo toastového chleba. Ozdobíme pažitkou nebo petrželkou. Dobrou chuť.