hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Kapří polévka s česnekovou majonézou  (2).JPG
    • Kapří polévka s česnekovou majonézou  (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Listopad 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Listopad 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Hlavu bez žaber, ocasní ploutev, kořenovou zeleninu, 1 celý česnek, rozpůlenou cibuli, protlak všechno koření a sůl vložíme do tlakového hrnce a připravíme si vývar. Vaříme tak dlouho jak silný vývar máme rádi, pokud vaříte déle, je samozřejmě vhodné dolévat vodu...Nakonec by jsme měli mít 1 a 1/2 litru vývaru. Polévku scedíme, maso z hlavy a ocasu obereme, zeleninu a koření již do polévky nevracíme. 2 - Rozšleháme si žloutek a smícháme ho s česnekem a solí. Potom přidáváme po malých částech olej a metličkou důkladně promícháváme. Majonézu vkládáme až do hotové polévky, vždy jednu lžičku na porci. Do polévky vložíme také kousky na másle opečené housky nebo toastového chleba. Ozdobíme pažitkou nebo petrželkou. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny





















    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz