Postup
1 - Fazole si namočíme den dle návodu na sáčku. Fazole pak scedíme, necháme odkapat a propláchneme je osolenou vodou. Vložíme je do hrnce, zalijeme vodou tak aby se vařili (nemusíte je tedy zalívat 5 l vody, stačí asi 2 cm nad fazole, v případě potřeby během vaření vodu dolijte). Fazole vařte dokud nezměknou, což trvá 45 - 60 minut. 2 - Když jsou fazole uvařené připravíme si z oleje a mouky jíšku, kterou zalijeme 300 ml zeleninového vývaru, promícháme metličkou, přivedeme k varu a povaříme s odklopenou pokličkou 10 minut. Vlijeme k fazolím a promícháme. Potom přidáme na jemno nastrouhanou čerstvou zeleninu, prolisovaný česnek, pepř, vše důkladně promícháme, zalijeme 1,5 l vývaru, přivedeme k varu a povaříme 12 minut. 3 - Mezitím si na oleji osmahneme cibulku se slanou nakrájenou na drobno, přidáme na tenká kolečka nakrájenou klobásu a krátce osmahneme. Nakonec přidáme sladkou papriku, vše promícháme a povaříme 1/2 minuty. Tuto směs ihned jak ji uděláme přidáme do polévky (nejpozději do 5 minut od chvíle kdy jsme polévku přivedli k varu). Nakonec polévku dle chuti dosolíme a vložíme nasekanou petrželkou. Tohle je zatím nejlepší fazolovka, kterou jsem kdy jedla...Dobrou chuť.