hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Řecká polévka ze slepice (1).JPG
    • Řecká polévka ze slepice (1).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Prosinec 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Prosinec 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Ze slepice si připravíme vývar (čím déle se vaří tím je lepší), ideálně v tlakovém hrnci vaříme slepici v osolené vodě a s kuličkami pepře. Když už je vývar téměř hotový přidáme na 15 minut na tenká kolečka nakrájenou mrkev a petržel, cibuli nakrájenou na drobno a žampiony nakrájené na tenké plátky. Když je vývar hotový (asi 1,5 l), přelijeme ho do polévkového hrnce a obereme maso ze slepice, které následně nakrájíme na menší kousky. Maso vrátíme zpět do polévky. Přidáme uvařenou rýži a povaříme 10 minut. Vypneme plamen a přidáme rozšlehané žloutky se šťávou z 1/2 citronu. Můžete podávat s opečeným toastem. Poznámka: citron v polévce popravdě není pro každého, já osobně ho v ní moc nemusím...,takže nutně tam být nemusí. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny












    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz