Postup
1 - Ze slepice si připravíme vývar (čím déle se vaří tím je lepší), ideálně v tlakovém hrnci vaříme slepici v osolené vodě a s kuličkami pepře. Když už je vývar téměř hotový přidáme na 15 minut na tenká kolečka nakrájenou mrkev a petržel, cibuli nakrájenou na drobno a žampiony nakrájené na tenké plátky. Když je vývar hotový (asi 1,5 l), přelijeme ho do polévkového hrnce a obereme maso ze slepice, které následně nakrájíme na menší kousky. Maso vrátíme zpět do polévky. Přidáme uvařenou rýži a povaříme 10 minut. Vypneme plamen a přidáme rozšlehané žloutky se šťávou z 1/2 citronu. Můžete podávat s opečeným toastem. Poznámka: citron v polévce popravdě není pro každého, já osobně ho v ní moc nemusím...,takže nutně tam být nemusí. Dobrou chuť.