Postup
1 - Nejprve si ze slepice připravíme vývar ideálně v tlakovém hrnci. Slepici vaříme v osolené vodě a s kuličkami pepře. Houby nakrájíme na tenké plátky a osmahneme je na másle spolu s jednou drobně nakrájenou cibulí. 2 - Připravíme si zeleninu. Kapustu nakrájíme na tenké nudličky, květák rozebereme na nudličky,cibuli nakrájíme na kroužky a rajčata spaříme,oloupeme a nakrájíme na drobno, papriku nakrájíme na nudličky, které přepůlíme. Slepici vaříme tak aby jsme získali 2,5 l vývaru. Když máme vývar hotový, vyndáme slepici a maso z ní obereme a nakrájíme na menší kousky. Do vývaru přidáme mletou sladkou papriku, všechnu připravenou zeleninu a vaříme dokud zelenina není měkká tedy 15 - 20 minut. Několik minut před koncem vaření přidáme nakrájené maso a dle chuti dosolíme. Nakonec polévku ochutíme špetkou zázvoru a na talíři ozdobíme čerstvou petrželkou. Dobrou chuť.