Postup
1 - Hrách si připravíme dle návodu na sáčku. Zde byl použitý žlutý hrách, je uvařený o poznání rychleji. Hrách tedy zalijeme 2 l vody, přidáme na tenké plátky nakrájený stroužek česneku a vaříme do změknutí. Mezitím si na pánvi, krátce asi 1/2 minuty osmahneme na plátky nakrájený druhý stroužek česneku, který rozhodně nesmí zhnědnout. Pak přidáme na jemno nakrájenou filetu ze sledě, promícháme a 1 minutu osmahneme. Nakonec přidáme na kolečka nakrájená rajčata a za občasného promíchávání povaříme pod pokličkou 4 minuty. 2 - Během vaření hrachu se nějaká voda odpaří a protože polévka nemá být moc hustá přilijeme dle potřeby vodu. Do polévky potom vložíme směs z pánve a promícháme, dle chuti osolíme a opepříme. Pokud přidáváme silnější těstoviny jako například kolínka, přidáme je hned se směsí a vaříme dlouho tak dlouho jak říká návod na sáčku. Pokud přidáváme nudle, necháme po přidání směsi vše projít 5 minut varem, vypneme a do horké polévky vložíme 2 hrsti vlasových nudlí, které necháme několik minut dojít. Celkem by mělo být asi 2,5 litru polévky. Dobrou chuť.