Postup
1 - Mrkev, petržel, celer a houby nakrájíme na tenká klečka a osmahneme je v hrnci na másle za občasného promíchání 3 - 4 minuty. Pak vše zalijeme 1,5 l vody, přidáme na nudličky nakrájené listy kapusty a povaříme 10 minut. Přilijeme znovu 1 litr vody a dle chuti osolíme a povaříme znovu 10 minut.
2 - Připravíme si stěrky. Smícháme předepsané suroviny a prsty stíráním vytvoříme těstíčko, které je trochu řídké, pokud je řídké moc, přidejte trošku mouky. Pět minut před koncem vaření vkládáme stěrky do polévky. Můžeme si pomoct lžičkou nebo nožem, ale ulepení budete stejně...Polévku nakonec ozdobte trochou čerstvé petrželky. A pochutnejte si na lahodné polévce ze Slezska. Dobrou chuť.