Postup
1 - Nejprve necháme ve studené vodě nabobtnat kroupy 2 hodiny. Z kořenové zeleniny si připravíme vývar. Vývaru by mělo být na 3/4 hrnce polévky (přibližně 2,5 - 3 l vývaru). Pak rozpálíme olej a přidáme na kostičky nakrájená rajčata, promícháme a dusíme 15 minut, občas promícháme. Rajčata pustí šťávu. Potom použijeme mixér a rajčata rozmixujeme do hladka. Ze zeleninového vývaru použijeme pouze mrkev, kterou také rozmixujeme. Přilijeme vývar, přidáme cukr (pokud nemáme sladká rajčata je třeba dát o lžíci cukru více, jinými slovy rajčata ze supermarketu= kilo cukru…), ocet, bazalku a tymián,pepř,povaříme 10 minut,dle chuti dosolíme a přidáme kroupy. Vaříme 25 minut a podáváme. Dobrou chuť.