Postup
1 - Nejprve si z předepsaných surovin na vývar připravíme zeleninový vývar. Zeleninu zalijeme vodou a vaříme v tlakovém hrnci cca 50 minut. Měli by jsme mít cca 2,5 l vývaru. Když je vývar hotový, osmahneme si v hrnci na másle cibulku, přidáme pórek a krátce osmahneme. Nakonec přidáme na tenké nudličky nakrájenou kapustu, znovu krátce osmahneme a zalijeme vývarem pouze tak aby se nám zelenina dusila. Dusíme 30 minut, potom dolijeme zbytek vývaru, dosolíme, opepříme a vaříme ještě 5 minut. Nakonec přidáme hrst nudlí (dle chuti), necháme 2 minuty odstát a můžeme podávat tuto opravdu lahodnou polévku. Základní zeleninový vývar doporučuji používat pokaždé, když v receptu najdete odkaz na použití zeleninového vývaru. Dobrou chuť.