Postup
1 - Květák rozdělíme na růžičky, zalijeme 1,5 l vody, osolíme a vaříme dokud květák nezměkne. Mezitím nakrájíme na půl-kolečka pórek, na drobno nakrájíme zelí a vložíme pórek a zelí do dalšího hrnce. Zeleninu zalijeme trochou vody a vaříme dokud není zelenina měkká. 2 - Když květák změkne asi 1/3 namixujeme, přidáme podušený pórek a zelí i s vývarem, všechno koření, dle chuti sůl, žampiony nakrájené na osminky a v horké vodě propláchnuté jáhly. Stáhneme plamen na polovinu a vaříme ještě 10 minut. Nakonec přidáme do polévky lžíci másla a když se rozpustí přidáme rozšlehané vejce. Necháme přejít minutu varem a je hotovo. Každou jednotlivou porci ozdobte trochou strouhaného parmazánu. Dobrou chuť.